2. ULUSLARARASI KARATEKİN BİLİM VE TEKNOLOJİ KONFERANSI

2. Uluslararası Karatekin Bilim ve Teknoloji Konferansı (2nd International Karatekin Science and Technology Conference), alanında dünyaca tanınan 12 davetli konuşmacı, 190 bildiri ve 16 farklı ülkeden 247 katılımcının teşrifleri ile 21-22 Ağustos 2023 tarihleri arasında Rektörlük Konferans Salonu ve Hukuk Fakültesi Konferans Salonlarında, Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Volkan Eyüpoğlu’nun koordinasyonu ile gerçekleştirilmiştir. Sağlık, Fen ve Mühendislik alanlarında 26 farklı branştan toplamda 190 bilim insanının yapmış oldukları online ve yüz yüze sunumlar ile Çankırı’da hayat bulan konferans, bilim insanları ve öğrenciler tarafından bir bilim şöleni modunda ilgi ile izlenmiştir. Yüzde ellinin üzerinde yabancı katılımı ile gerçekleştirilen konferans ile hem üniversitemizin uluslararasılaşma nosyonuna hem de öğretim elemanlarımızın bilimsel bilgiyi uluslararası platformlarda yayma ve bunlara ulaşma misyonlarına katkı sağlanmıştır. Bu bağlamda ikincisi düzenlenen konferansın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi hususunda düzenleme ve koordinasyonda emeği geçen tüm akademisyenlerimize göstermiş oldukları gayret ve özveriden dolayı minnetlerimizi bildiriyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz.

Konferansımıza teşrifleri ile bizleri şereflendiren, bilgi ve engin tecrübeleri ile genç bilim insanı ve araştırmacılarımızın ufkunu açan davetli konuşmacılarımıza, başta Termodinamik alanının dünyada sayılı isimlerinden olan TÜBA üyesi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi, ülkemiz bilim camiasının çınarlarından Prof. Dr. Sadık KAKAÇ hocamıza ikinci kez konferansımızın açılış konuşmasını yapmasından ötürü teşekkür ederiz. Ayrıca SINTEF ve University Mohammed 6 Polytechnic’de görevli Assoc. Prof. Dr. Abdelghafour ZAABOUT’a, University of Zenica,Bosnia & Herzegovina’dan Prof. Dr. Malik ČABARAVDIĆ ve Assoc. Prof. Dr. Nadira BUSATLIC’e, Suudi Arabistan King Abdulaziz University’den Prof. Dr. Abdelhafeez M.A. Mohammed’e, Mısır Cairo University’den Assoc. Prof.Dr. Magdy H.Mourad Mohammad’a, Hindistan UPES’den Dr. Ravi Ravat’a, Pakistan Government College University Faisalabad’dan Asst. Prof. Dr. Azhar Rasul’e, University of Prishtina, Kosovo’dan Prof. Dr. Avni BERISHA’ya, ve Türkiye’den konferansımıza katılan Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Emel Akyol’a, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin GURU’ye, Uşak Üniversitesinden Prof. Dr. İdris KABALCI’ya, hocalarımıza ve dünyanın çeşitli ülkelerinden sunmuş oldukları bilimsel çalışmalar ile konferansımızı onurlandıran tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Yayınlanma Tarihi: 16 Ocak 2024 Salı
Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2024 Salı